Laat uw bedrijf bewegen met verandermanagement van F-Fort

Je team werkt al jaren op dezelfde manier, maar tijden veranderen. Het kan beter, maar zelf een transitie in gang zetten voelt onmogelijk. De boel omgooien zorgt voor veel gedoe en kost vaak ook zeeën aan tijd. Risico’s, geld, tijd en hoofdpijn besparen, vraagt om F-Fort. Met een team bekijken we waar de behoefte ligt, worden we een deel van de organisatie en helpen we deze veranderingen door te voeren. 

Neem contact op

Wat is verandermanagement?

Verandermanagement houdt zich bezig met veranderen van de structuur, cultuur en werkwijze binnen een organisatie. Bij F-Fort zijn we gespecialiseerd in verandermanagement binnen inkoop en facility management. Het verduurzamen van de organisatie, versterken van contactrelaties en het stimuleren van innovaties spelen hierin een grote rol.

Voorbeeld
Het optimaliseren van de relatie met een grote leverancier is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel. We duiken voor een korte periode in jouw bedrijf. Na onze analyse blijkt dat de kern van het probleem dieper ligt. Het vertrouwen van collega’s onderling ontbreekt waardoor de communicatie naar buiten ook spaak loopt. Geen probleem. Met een onbevooroordeelde, inventieve blik beoordelen wij de uitslag, scheppen we nieuwe kansen en mogelijkheden en brengen wij advies uit. Samen bepalen we dan de nieuwe richting.

Neem contact op met Jordie

Breng je bedrijf in beweging met interim verandermanagement van F-Fort.

Neem contact op

Type transities in verandermanagement
Bij het veranderen van het inkoopproces of het facility proces zijn we gespecialiseerd in drie typen veranderingen.

  • Duurzaamheid binnen de organisatie implementeren: doelstellingen rondom duurzaamheid zijn niet weg te denken uit je organisatie. Wij helpen duurzame doelstellingen concreet te vertalen naar het facilitair bedrijf en de inkoopafdeling (procurement). Daarnaast zijn onze veranderprocessen van een duurzaam karakter omdat ze meebewegen met de wensen en blijvend zijn.
  • Innovatieve doelstellingen behalen: F-Fort specialiseert zich zowel in procesinnovatie als organisatie-innovatie. Het innoveren van het proces vertaalt zich in verschillende werkvormen die erop gericht zijn de creativiteit te stimuleren. Bij organisatie-innovatie brengen we een bedrijf in beweging. Op een creatieve, flexibele manier.
  • Intensievere samenwerkingen aangaan: iedere verandering kent een menselijke kant. F-Fort focust zich op leiderschapsontwikkeling, conflicthantering, besluitvorming en het verbeteren van samenwerking. We optimaliseren ketensamenwerkingen.

Inventieve blik voor een goede transitie

Met een frisse kijk komt F-Fort de organisatie binnen. Geijkte paden kennen wij alleen van ernaast of er dwars doorheen lopen. Met een open en innovatieve blik helpen we je organisatie vooruit met ons verandermanagement. We volgen de behoefte van de markt op de voet en analyseren de vraag van de doelgroep. Zo helpen we niet alleen met de opgestelde wensen, maar we helpen opdrachtgevers en afnemers de behoefte rondom de vraag te formuleren.

Voorbeeld
U beheert meerdere parkeergarages. Bij de aankoop, verbouw of nieuwbouw start u door te kijken naar de standaard basisvoorzieningen, zoals een ticketsysteem, slagbomen en markeringen voor twee mindervalidenplaatsen. Maar er kan ook nog naar klantbehoefte gekeken worden. In een zakelijk gebied zijn er misschien ook laadpalen gewenst. Bij een schouwburg is wellicht een reserveringssysteem gewenst en bij een ziekenhuis zijn twee mindervalidenplekken aan te weinig. Wij voegen waarde toe door de echte marktvraag in kaart te brengen en zo de best passende oplossing te vinden. Dit doen wij door bijvoorbeeld een concurrentiegericht dialoog aan te gaan. Laat verandering in uw organisatie en management over aan F-Fort.

Verandermanagement met F-Fort

Verandermanagement is geen eenrichtingsverkeer. We luisteren naar de zorgen en vragen door wanneer we denken de kern nog niet helder te hebben. Je organisatie wil bijvoorbeeld een nieuw projectmanagementsysteem om processen te automatiseren. Voor een software oplossing verwijzen wij je graag door. Wij gaan echter verder: we achterhalen waar die vraag vandaan komt. Uit onze analyse blijkt dan bijvoorbeeld dat je bedrijf geen structuur mist, maar behoefte heeft aan een goede gesprekspartner die adviezen geeft en met lastige klanten om kan gaan. Een bevlogen projectmanager dus. Die eventueel ook geholpen is met een slim systeem.

Iedere transitie gaat het hele team aan. Van directie tot administratief medewerker. Wanneer een inkoopproces wordt vernieuwd, voelt iedere betrokkene dat. We zijn de juiste gesprekspartner voor iedere laag van de organisatie en weten afdelingsbreed steeds weer de juiste vragen te stellen. Zo nemen we ieder individu mee in jullie veranderproces.

Vreemde ogen dwingen
Als leidinggevende of directielid is het niet makkelijk om steeds weer met een vingertje te zwaaien en collega’s te attenderen op wat beter kan. Het komt de sfeer in ieder geval niet ten goede. Laat ons observeren en persoonlijke tips geven.

Neem contact op met Willy

Zo gaat het goed

De weg naar verandering is niet altijd even gemakkelijk of direct zichtbaar. Bij F-Fort streven we ernaar samen goede resultaten te boeken. Dat doen we door tijdens het proces doelen te stellen met tussentijdse mijlpalen. Daar werken we constant naartoe. Dit heeft drie voordelen:

  1. We hakken het proces op in delen waardoor iedereen langzaam meegroeit naar het einddoel.
  2. Tussentijdse successen vieren we samen. Goed voor het teamverband.
  3. Zaken waar we tussentijds tegenaan lopen worden per onderdeel getackeld waardoor het mogelijk wordt snel bij te sturen. Onze kracht ligt bij wendbaar werken.
verandermanagement door f-fort

Flexibele planning voor verandermanagement

In het onbekende voelen wij ons het meeste thuis. We reageren flexibel op situaties en bedenken overal een passende oplossing voor. Maar alleen werken met een concreet einddoel is lastig. Daarom werken we met tussentijdse sprints. Per sprint wordt een doelstelling bepaald terwijl we op weg zijn naar het einddoel. Een sprint wordt onderweg verder bepaald of bijgestuurd waar nodig. Na de inschatting van de duur van het project, werken we constant naar het einddoel. Zoals het verduurzamen van de facilitaire afdeling.

Onderweg blijven we communiceren. Bijvoorbeeld als een proces langer duurt dan verwacht of omdat de software-implementatie op een andere afdeling uitloopt. Maar ook wanneer wij merken dat er voor bepaalde elementen meer tijd nodig is bij collega’s om die te omarmen.

Terwijl we werken naar de oplossing om de facilitaire tak te verduurzamen, adviseren we kritisch te kijken naar de samenwerkingen binnen het facilitaire team. In overleg gaan we ook daarmee aan de slag. Binnen het originele tijdsbestek of in een geheel nieuw plan.

Hoe lang duurt het veranderingsproces?

Verandermanagement ziet er voor iedere organisatie anders uit. F-Fort is inzetbaar voor korte, krachtige interventies voor uw afdeling. Maar we zijn er juist ook voor samenwerkingen waarbij we voor een langere periode meelopen, om zo de gewenste verandering daadwerkelijk te laten slagen.

Ga zelf verder
Tijdens het transitieproces geven wij handvatten waarmee je zelf aan de slag gaat na afloop van het traject. Zoals slimme technieken om een gesprek met een collega of leverancier aan te gaan waarmee je direct vooruitgang boekt.

Wat is het resultaat van verandermanagement?

Blij worden we bij F-Fort van resultaten. Door middel van kleine, gerichte stappen waarmee we iedere keer naar een nieuw doel werken, zie je tijdens het veranderproces al resultaten. Na een paar maanden is het specificeren van de inkoopbehoefte verduurzaamd en vernieuwd. Je bedrijf werkt nu met leveranciers die maatschappelijk verantwoord inkopen. En het systematisch werken binnen het inkoopproces heeft een nieuwe zwaai gekregen.

Of je medewerkers komen met hernieuwde energie naar kantoor. Zij weten namelijk dat de werkplekomgeving is aangepast naar hun wensen, doordat er bijvoorbeeld minder individuele flexplekken op kantoor zijn. In plaats daarvan zijn er flexibele ruimtes waar collega’s dankbaar gebruik van maken voor brainstormsessies of meetings. Stap voor stap bereiken we het einddoel van de transitie in jouw bedrijf.

Wanneer is de organisatie klaar met verandering en management?

De gewenste transitie is na een intensief traject behaald. Een bedrijf doorontwikkelen stopt echter niet na een aantal jaar. Met de handvatten die we toereiken ga je het volgende verandertraject vol goede moed zelf aan. En heeft u over een paar jaar weer een enorme uitdaging aan te pakken? Dan duiken we weer met veel plezier in de nieuwe case.

Verandering vraagt F-Fort! Weten hoe?