Een interim manager van F-Fort die blijvend verandering aanbrengt

Of het nu gaat om innovatie, duurzaamheid of het verbeteren van samenwerkingen binnen uw organisatie: soms lukt het niet om bepaalde doelstellingen te behalen of de bijbehorende acties van de grond te krijgen. Dat heeft niets te maken met uw inspanningen of die van uw collega’s, maar in de waan van de dag worden die taken uitgesteld. En van uitstel komt afstel. Ook ontstaat er binnen de organisatie tunnelvisie waardoor er tegenover bepaalde zaken niet objectief wordt gekeken. Een interim manager kan ervoor zorgen dat deze doelstellingen binnen uw organisatie worden behaald.

Ik wil kennis maken met de interim managers van F-Fort

Een interim manager die blijvende veranderingen doorvoert

Stilstaan is achteruitgang. Om concurrentievoordeel te vergroten, de relatie met een leverancier te verbeteren of duurzaamheid binnen de organisatie te implementeren is verandering nodig. Verandering met blijvende impact. Met een interim verandermanager van F-Fort.

Met een snelle en effectieve analyse doorgronden we exact wat uw bedrijf verder brengt. We helpen de gewenste veranderingen door te voeren en betrokkenen hiervoor te enthousiasmeren. Onze expertise ligt bij de facilitaire– en inkoopfunctie.

duurzaam inkopen

Hoe ziet interim management door F-Fort eruit?

Voordat onze interim manager zich vastbijt in het project, bekijken we eerste de vraag – en wat hieraan ten grondslag ligt. We boeken successen binnen de publieke én private sector. Zowel een overheidsinstantie als een groot ICT-bedrijf helpen we op weg naar het beoogde doel. U besteedt facility management niet ‘even’ uit aan ons, maar we gaan zorgen voor blijvend positief resultaat.

In vier stappen werken we naar een succesvolle transitie toe:

  1. Klantbehoefte in kaart brengen
  2. F-Fort Quickscan
  3. Transitie begeleiden en uitvoeren
  4. Duurzaam continueren

In kleine stappen werken we naar het einddoel toe, dit wordt in een traject van ons altijd behaald. Maar tussentijds vieren we ook successen. Denk aan het inrichten van het kantoor van de toekomst, (her)huisvestingsvraagstukken, het uitvoeren van innovatieve aanbestedingen, voldoen aan duurzame energielabels en innovatieve mobiliteitsconcepten. De tijdsduur is afhankelijk van de haalbaarheid van het doel. Dit kunnen korte interventies zijn of langere trajecten. 

We werken regelmatig met een zogenaamde ‘buddystructuur‘. Alle interim managers vormen een koppel met een vaste collega, om mee te sparren en van gedachten te wisselen. Het is niet altijd zo dat zij altijd samen aan een project werken, maar ze kunnen wel altijd bij elkaar terecht voor het inwinnen voor informatie of het overleggen van beslissingen. Dat houdt onze interim manager binnen uw organisatie scherp en zorgt voor het beste resultaat. 

Interim verandermanagement binnen inkoop

Het inkoopproces is een ondersteunend element van uw bedrijf. Maar uw afdeling voegt meer toe. Het is immers belangrijk de markt te enthousiasmeren. U wilt dat relaties met leveranciers en andere afdelingen binnen uw organisaties verbeterd worden. Onze inbreng gaat niet om het kopen van het beste product of de meest volledige dienst, maar om een professionalisering van het complete proces.

Voordat we starten onderzoekt de interim manager waar het proces op een duurzame en innovatieve manier beter kan en hoe de ketensamenwerking functioneert. Deze externe medewerker brengt een advies uit en gaat met uw goedkeuring aan de slag. Alle in- en externe zaken worden opgepakt. Onze medewerkers zitten met stakeholders om de tafel om ook hen mee te nemen in ons advies.

Interim verandermanagement binnen facility

Facility management is het kloppende hart van ieder bedrijf en wanneer processen hier niet op orde zijn, zal het bedrijf hiervan hinder ondervinden. Daarom is het belangrijk om te focussen op goed facility management. In de volgende situaties kan het verbeteren van facility management binnen uw organisatie noodzakelijk zijn:

  • Processen lopen niet gestroomlijnd en afdelingen communiceren niet optimaal met elkaar.
  • U wilt uw organisatie verduurzamen. 
  • Uw bedrijf gaat verhuizen en het wordt tijd voor professionalisering. 
  • De samenwerkingen met leveranciers verlopen niet optimaal.
  • Er is een frisse kijk op de facilitaire dienstverlening nodig.
  • U denkt na over uw kantoor van de toekomst.

Benieuwd hoe onze interim managers voor uw organisatie blijvend voor verandering kunnen zorgen? Neem contact op. 

Maak kennis met onze specialisten