Opleiding Inkoop in strategisch perspectief

Shoppen voor professionals

Powered by F-Fort & NIC Academy

Schrijf mij nu in >

Praktijkgericht programma voor organisaties die willen excelleren in hun inkoop

Het volume dat u inkoopt als publieke of private organisatie, maakt waarschijnlijk ongeveer 70% van uw begroting uit. Stelt u zich eens voor dat u met de inkoop uw concurrentievoordeel vergroot, uw time-to-market verkort of uw return on investment verbetert? Of dat u uw ambities op bijvoorbeeld duurzaamheid, veiligheid of innovatie versnelt, concretiseert en realiseert?

Tijdens dit unieke praktijkgerichte en interactieve programma leert u hoe u inkoop strategisch binnen uw organisatie positioneert. U leert hoe u op basis van de juiste argumenten uw stakeholders overtuigt, besluiten neemt en de beste deals sluit. Aan de hand van 10 praktijkgerichte dilemma’s gaan we met elkaar de dialoog aan en verdiepen, verrijken en verfrissen de noodzakelijke inkoopkennis. Daarbij staat continu de praktijkgerichtheid en toepasbaarheid centraal.

Schrijf mij nu in >

Excelleer als inkoopprofessional

Inkoop is een vak dat continu in ontwikkeling is. Dit programma richt zich zowel op inkopers die al jaren ervaring hebben, als op zij-instromers in inkoop. Dit programma is zowel voor inkopers uit bedrijven als uit publieke organisaties. U krijgt inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen. We zoeken de scherpte op in de discussie “wat gaat er goed in mijn organisatie, wat kan er beter en hoe kom ik daar”. We verdiepen, verfrissen en verrijken uw inkoopkennis. We gaan aan de slag met het brengen van meer structuur in uw werk. We wisselen onderling ervaringen uit. Dit doen we op een compacte manier met een continue heldere focus op praktijkgerichtheid. Dit alles leidt ertoe dat u meer impact zult maken vanuit inkoop voor uw organisatie, zodat u als inkoopprofessional kunt excelleren.

Wat gaat u doen?

  • Praktische verdieping
  • Inzicht in nieuwste trends en ontwikkelingen
  • Kennis verdiepen, verfrissen, verrijken
  • Ervaringen delen met vakgenoten
  • Meetbare impact vergroten van inkoop

Wat brengt het u?

Hoe ervaren en vakkundig u ook bent: u kunt altijd beter worden. Vaak zijn het juist de allerfijnste kneepjes van het vak die het grote verschil maken. Tijdens dit veelzijdige programma krijg je tips en inspiratie van ervaren docenten, vakgenoten en best-in-class gastsprekers die u naar een volgend niveau helpen. Het resultaat: u maakt een stevige professionele groei door en gaat nog beter inkopen. De cijfers spreken voor zich: 90% van de cursisten beveelt dit programma aan en beoordelen het programma met gemiddeld een 8,7!

“De opleiding ISP is bijzonder inspirerend! Naast een vernieuwende blik op de theorie is er een hoop ruimte voor inhoudelijke en praktische discussie met branche-overstijgende vakgenoten en experts. De handvatten die geboden worden zorgen ervoor dat de kennis die je opdoet direct toepasbaar is. De combinatie publiek en privaat is interessant, want zo heb ik ook veel geleerd van mijn mede-cursisten.”

– Arnold Looijen cursist 2019

NIEUW: ISP online!

Het actieprogramma Inkoop in Strategisch Perspectief (ISP) hadden we, voor COVID-19, al twee keer fysiek mogen draaien. De deelnemers waren enthousiast, gaven beide keren een rapportcijfer ruim boven de 8,5, en prezen de dynamiek en interactie tijdens de modules. Toen COVID-19 ook Nederland aandeed en dat bij elkaar komen voor een opleiding bijna onmogelijk werd, was onze conclusie: we moeten fysiek bij elkaar kunnen komen en als dat niet kan dan starten we niet. Maar het enthousiasme voor het programma bracht ons er toe toch te kijken naar de mogelijkheden voor hybride of online. Na veel gezien en naar experts geluisterd te hebben, zijn wij en onze deelnemers om. Het actieprogramma Inkoop in Strategisch Perspectief is nu online net zo dynamisch en interactief als offline. Daarom starten we 12 januari 2022 met een 2e ISP in een online opzet!

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven is heel eenvoudig.

  1. Schrijf u in door het formulier onderaan deze pagina in te vullen
  2. Start op 12 januari 2022 uw eerste lesdag

Meer weten? Neem dan contact op Marian van Putten.

Schrijf mij nu in >

Over het ISP programma

De economie is nog nooit zo snel veranderd als de afgelopen tijd. Die veranderingen hebben invloed op uw werk als inkoopprofessional. Zelfs als u al jaren inkoopervaring heeft hebben nieuwe ontwikkelingen en inzichten u iets te brengen.

In dit programma bestudeert u tien herkenbare, praktijkgerichte dilemma’s. Aan de hand van praktijkcases, theorie, presentaties en discussies met collega’s, leert u hoe u als inkoopprofessional uw eigen plafond kunt doorbreken en nóg betere resultaten kunt boeken.

Het programma
Het programma van de opleiding heeft als uitgangspunt het boek ‘Inkoop in strategisch perspectief – Shoppen voor professionals’ van Van Weele, Van Berkel en Walhof. De opleiding is ingedeeld in 10 modules. Iedere module bestaat uit een vast patroon:

A. Introductie van het kerndilemma
B. Praktijkcase en discussie naar aanleiding van het dilemma
C. Korte behandeling van relevante theorie
D. Verdieping en inspiratie met een gastspreker
E. Praktijktips en vooruitblik naar de volgende module.

Hoe is het programma opgezet?

In dit programma bestudeert u tien herkenbare, praktijkgerichte dilemma’s. Aan de hand van praktijkcases, theorie, presentaties en discussies met collega’s, leert u hoe u als inkoopprofessional uw eigen plafond kunt doorbreken en nóg betere resultaten kunt boeken.

Het programma bestaat uit tien modules van vier uur. Deze worden altijd gepland op een woensdag van 16:00-20:00 en indien u kiest voor de fysieke variant krijgt u daarbij een maaltijd. We ontmoeten elkaar fysiek of digitaal vanaf 15:30 en na afloop is er gelegenheid om te netwerken.

De tien modules zijn verspreid over zes maanden en zijn zo gepland dat ze nooit in de reguliere vakantieperiodes vallen. Na de vijfde module beslist u of ook aan het examen wilt deelnemen. De opleiding is Cedeo-gecertificeerd. Als u aan minimaal negen modules heeft deelgenomen, ontvangt u een certificaat van deelname. Als u ook aan het examen heeft deelgenomen in de vorm van een praktijkopdracht én daarvoor geslaagd bent, ontvangt u een diploma. Deelname aan het programma vereist enige voorbereiding, circa 1 uur per module.

De basisleerstof bestaat uit een boek dat al sinds 1988 in de markt is en de ‘inkoopbijbel’ wordt genoemd: www.inkoopinstrategischperspectief.nl.

Aanvullend krijgt u ondersteunende literatuur, artikelen en voorbeelden aangereikt in een digitale leeromgeving. Indien u zich hierin verdiept, zal het rendement van de opleiding hoger zijn. U moet dan rekening houden met 2-3 uur extra studietijd per module. Als u besluit aan het examen deel te kunnen nemen (optie) moet u rekening houden met circa 20 uur extra studielast.

Topdocenten

Twee vaste hoofddocenten, tevens auteurs van ‘Inkoop in Strategisch Perspectief’ geven de training samen met negen best-in-class gastdocenten uit de praktijk. Afhankelijk van het onderwerp verzorgt een gastdocent een bijdrage in de vorm van een praktijkcase.

Hoofddocenten

Jordie van Berkel – Schoonen
Jordie van Berkel schreef het boek ‘Inkoop in strategisch perspectief – Shoppen voor professionals’ en is eigenaar en oprichter van F-Fort. Na haar hbo-opleiding Facilitair Management en de KMA-Logistiek voltooide ze haar masteropleiding Supply Chain Management met als specialisme Europees aanbesteden. Inmiddels is ze 25 jaar actief in het werkveld: als interim-CPO bij Maas International, als inkoopmanager bij Essent/RWE en als transitiemanager inkoop bij gemeente Helmond. Ze is Best Value A+ gecertificeerd en voor haar werk ontving ze diverse prijzen.

Gert Walhof
Voormalig Lector Inkoopmanagement Gert Walhof schreef het boek ‘Inkoop in strategisch perspectief – Shoppen voor professionals’ en is zelfstandig inkoopadviseur en kennispartner binnen het netwerk van E-proQure. Hij adviseert bedrijven en publieke organisaties bij het vinden van oplossingen voor inkoopvraagstukken en ontwikkelt en geeft trainingen.

Opbouw modules

De modules zijn ontwikkeld rond tien relevante en praktische dilemma’s. Dit kerndilemma wordt geïntroduceerd door de hoofddocenten, dan gaan we in kleine groepjes aan de slag met een praktijkcase, we delen de uitkomsten hiervan, we behandelen kort relevante theorie en zullen dan verdieping en inspiratie bieden met een gastspreker. Deze gastsprekers zijn afkomstig uit allerhande branches en zullen u prikkelen, inspireren en aan het denken zetten.

Uitgebreide informatie over de modules lezen? Download het PDF met toelichting over de ISP-modules!

Download modulegids >

Praktische informatie

Online
Het programma is geheel online te volgen. Wij hebben hard gewerkt om het programma online aantrekkelijk te maken in werkvormen en interactie. Laat je dus verrassen en meenemen in een nieuwe wereld van hoe online lesgeven ook heel dynamisch en aansprekend kan zijn. Als deelnemer word je uitgedaagd om actief deel te nemen in de vorm van voorbereidingen, het inbrengen van ervaringen, het gezamenlijk uitwerken van casussen en het in gesprek gaan met elkaar en met docenten en geweldige gast sprekers.

Planning
Het programma duurt 6 maanden en omvat 10 bijeenkomsten en 10 modules. Circa één keer per twee weken op woensdagmiddag van 16:00 tot 20:00 uur is er een bijeenkomst (niet tijdens schoolvakanties).

Module 1: 12 januari 2022

Module 2: 26 januari 2022

Module 3: 9 februari 2022

Module 4: 9 maart 2022

Module 5: 23 maart 2022

Module 6: 20 april 2022

Module 7: 11 mei 2022

Module 8: 1 juni 2022

Module 9: 15 juni 2022

Module 10: 29 juni 2022

Als u kiest voor het examen zal dit plaatsvinden op 06 juli 2022.

Investering

De investering om aan het programma deel te nemen is € 4.500,00 – exclusief btw. Dit is inclusief het leerboek, hand-outs en andere ondersteunende literatuur, het gebruik van de digitale leeromgeving, het certificaat en verzorging in de vorm van water, thee, koffie en maaltijden indien u gebruik maakt van de fysieke bijeenkomsten. De kosten voor deelname aan het examen bedragen additioneel € 375,00 – exclusief btw.

Het volledige bedrag wordt voorafgaand aan het volgen van het programma betaald. In overleg is het mogelijk om individuele betalingsafspraken te maken.

Schrijf mij nu in >

Veelgestelde vragen

Door wie wordt het programma georganiseerd?

Het programma wordt georganiseerd door F-Fort in combinatie met de NIC Academy. NIC Academy levert Cedeo-gecertificeerde Bedrijfsopleidingen en heeft zich ten doel gesteld praktische en bruikbare opleidingen te ontwikkelen die door professionals snel kunnen worden doorlopen en waarvan de meerwaarde in de dagelijkse toepassing maximaal is. We willen ervoor zorgen dat onze cursisten ook de praktijk onder de knie krijgen en niet alleen de theorie, zoals dat momenteel bij veel andere opleidingsorganisaties het geval is.

Schrijf mij in!

Vul onderstaand formulier in om u vrijblijvend in te schrijven. Na inschrijving nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op om uw inschrijving compleet te maken.

    Brandende vragen of meer informatie over deze opleiding?