Opleiding Inkoop in Strategisch Perspectief

Powered by F-Fort & NIC Academy

Duurzame inkoop in de praktijk

Als je je realiseert dat het volume dat wordt ingekocht als publieke of private organisatie, ca. 70% van de begroting uitmaakt, stel je dan de impact eens voor die je kunt maken met inkoop in je organisatie!

Inkoop kan het concurrentievoordeel vergroten, de time-to-market verkorten of de return on investment sterk verbeteren. Tegelijkertijd kunnen de ambities op duurzaamheid en innovatie versnelt gerealiseerd worden.

Tijdens dit unieke praktijkgerichte en interactieve programma gaat het er o.a. over hoe je inkoop strategisch binnen de organisatie positioneert. Hoe je op basis van de juiste argumenten de stakeholders overtuigt, besluiten neemt en de beste duurzame deals sluit. Aan de hand van 12 praktijkgerichte dilemma’s gaan we met elkaar de dialoog aan en verdiepen, verrijken en verfrissen we de actuele inkoopkennis. Daarbij staan praktijkgerichtheid en toepasbaarheid centraal.

  • Volg dit programma volledig online en interactief!
  • Startdatum binnenkort bekend
  • Cedeo-gecertificeerd

Excelleer als inkoopprofessional

Inkoop is een vak dat continu in ontwikkeling is. Dit programma richt zich zowel op inkopers met een jarenlange inkoopervaring, als op zij-instromers in inkoop. En is gericht op zowel inkopers uit bedrijven als uit publieke organisaties. Je krijgt inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen. We zoeken de scherpte op in de discussie “wat gaat er goed in mijn organisatie, wat kan er beter en hoe kom ik daar”. We wisselen onderling ervaringen uit.

Tevens verdiepen, verfrissen en verrijken we je inkoopkennis. Dit doen we op een compacte manier met een heldere focus op praktijkgerichtheid. Dit alles leidt ertoe dat je meer impact zult maken vanuit inkoop.

Wat zeggen “oud” cursisten over het programma

Hoe ervaren en vakkundig je ook bent: je kan altijd beter worden. Vaak zijn het juist de allerfijnste kneepjes van het vak die het grote verschil maken. Tijdens dit veelzijdige programma krijg je tips en inspiratie van ervaren docenten, vakgenoten en best-in-class gastsprekers die je naar een volgend niveau helpen. Het resultaat: je maakt een stevige professionele groei door en excelleert als inkoopprofessional. De cijfers spreken voor zich: 90% van de cursisten beveelt dit programma aan en beoordeelt het programma met gemiddeld een 8,7!

“De opleiding ISP is bijzonder inspirerend! Naast een vernieuwende blik op de theorie is er een hoop ruimte voor inhoudelijke en praktische discussie met branche-overstijgende vakgenoten en experts. De handvatten die geboden worden zorgen ervoor dat de kennis die je opdoet direct toepasbaar is. De combinatie publiek en privaat is interessant, want zo heb ik ook veel geleerd van mijn mede-cursisten.”

– Arnold Looijen cursist –

ISP online!

Het programma Inkoop in Strategisch Perspectief hebben we, voor COVID-19, al twee keer fysiek mogen draaien. De deelnemers waren enthousiast, gaven beide keren een rapportcijfer ruim boven de 8,5, en prezen de dynamiek en interactie tijdens de modules. Toen door de COVID maatregelen, het bij elkaar komen bijna onmogelijk werd, was onze eerste  conclusie: als we niet fysiek bij elkaar kunnen komen starten we niet. Maar het enthousiasme voor het programma bracht ons er toe toch te kijken naar de mogelijkheden voor hybride of online.  Inmiddels hebben we een professionele hybride studio en hebben we ons ontwikkeld in originele interactieve online werkvormen en zijn wij en onze deelnemers om! Het actieprogramma Inkoop in Strategisch Perspectief is nu online net zo dynamisch en interactief als offline.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven is heel eenvoudig.

  1. Schrijf je in door het formulier onderaan deze pagina in te vullen
  2. Startdatum volgt snel

Meer weten? Neem dan contact op Marian van Putten.

Over het ISP programma

De economie is nog nooit zo snel veranderd als de afgelopen tijd. Die veranderingen hebben invloed op je werk als inkoopprofessional. Zelfs als je jaren inkoopervaring hebt, hebben nieuwe ontwikkelingen en inzichten je iets te brengen.

In dit programma bestudeer je tien herkenbare, praktijkgerichte dilemma’s. Aan de hand van praktijkcases, theorie, presentaties en discussies met collega’s, leer je hoe je als inkoopprofessional je eigen plafond kunt doorbreken en nóg betere resultaten kunt boeken.

Het programma
Het programma heeft als uitgangspunt het boek ‘Inkoop in strategisch perspectief’ van Van Weele, Van Berkel en Walhof. Het programma  opleiding is ingedeeld in 12 modules. Iedere module bestaat uit een vast patroon:

A. Introductie van het kerndilemma
B. Praktijkcase en discussie naar aanleiding van het dilemma
C. Korte behandeling van relevante theorie
D. Verdieping en inspiratie met een gastspreker
E. Praktijktips en vooruitblik naar de volgende module.

Hoe is het programma opgezet?

In dit programma worden twaalf herkenbare, praktijkgerichte dilemma’s behandeld. Aan de hand van praktijkcases, theorie, presentaties en discussies met collega’s, leer je hoe je als inkoopprofessional je eigen plafond kunt doorbreken en nóg betere resultaten kunt boeken.

De twaalf modules zijn verspreid over acht maanden en zijn zo gepland dat ze nooit in de reguliere vakantieperiodes vallen. Na de vijfde module beslis je of je ook aan het examen wil deelnemen. Als je aan minimaal negen modules deelgenomen hebt, ontvang je een certificaat van deelname. Als je ook aan het examen deelgenomen hebt in de vorm van een praktijkopdracht én daarvoor geslaagd bent, ontvang je  een diploma.

Tijdsinvestering 

Per module: 3u (exclusief praktijkopdracht 4u) 

Programma: 12 x 3 u training, 2u x 12 voorbereiding per module (exclusief 20u praktijkcasus en examen) 

De basisleerstof bestaat uit het boek Inkoop in Strategisch Perspectief.

Aanvullend krijg je ondersteunende literatuur, artikelen en voorbeelden aangereikt in een digitale leeromgeving. Indien je je hierin verdiept, zal het rendement van de opleiding hoger zijn.  Als je besluit aan het examen deel te nemen moet je rekening houden met circa 20 uur extra studielast.

Topdocenten

Twee vaste hoofddocenten, tevens auteurs van ‘Inkoop in Strategisch Perspectief’ geven de training samen met negen best-in-class gastdocenten uit de praktijk. Afhankelijk van het onderwerp verzorgt een gastdocent een bijdrage in de vorm van een praktijkcase.

Hoofddocenten

Jordie van Berkel – Schoonen
Jordie van Berkel schreef het boek ‘Inkoop in strategisch perspectief – Shoppen voor professionals’ en is eigenaar en oprichter van F-Fort. Na haar hbo-opleiding Facilitair Management en de KMA-Logistiek voltooide ze haar masteropleiding Supply Chain Management met als specialisme Europees aanbesteden. Inmiddels is ze 25 jaar actief in het werkveld: als interim-CPO bij Maas International, als inkoopmanager bij Essent/RWE en als transitiemanager inkoop bij gemeente Helmond. Ze is Best Value A+ gecertificeerd en voor haar werk ontving ze diverse prijzen.

Gert Walhof
Voormalig Lector Inkoopmanagement Gert Walhof schreef het boek ‘Inkoop in strategisch perspectief – Shoppen voor professionals’ en is zelfstandig inkoopadviseur en kennispartner binnen het netwerk van E-proQure. Hij adviseert bedrijven en publieke organisaties bij het vinden van oplossingen voor inkoopvraagstukken en ontwikkelt en geeft trainingen.

Opbouw modules

De modules zijn ontwikkeld rond tien relevante en praktische dilemma’s. Dit kerndilemma wordt geïntroduceerd door de hoofddocenten, dan gaan we in kleine groepen aan de slag met een praktijkcase, we delen de uitkomsten hiervan, we behandelen kort relevante theorie en zullen dan verdieping en inspiratie bieden samen met de gastspreker. Deze gastsprekers zijn afkomstig uit allerhande branches en zullen je prikkelen, inspireren en aan het denken zetten.

Praktische informatie

Online
Het programma is interactief opgezet.

Alle modules zijn digitaal te volgen via Zoom. Onze webhost en trainers zorgen voor dynamiek, verschillende lesvormen en filmmateriaal, waardoor elke module leerzaam is en ook veel plezier oplevert. De interviews van onze razende reporters met meerdere inkoopexperts uit het vak geven nieuwe inzichten en de levert stof tot discussie.   

Alle modules vinden online plaats van 8.30 tot 11.30 uur, onderbroken door een pauze. De 12 modules worden gegeven in een twee/drie wekelijkse interval, waarbij rekening wordt gehouden met de reguliere vakantieperioden en feestdagen in Nederland en België.  

Planning

Inspiratiesessie Circulair inkopen: 29 september 2022

Inspiratiesessie Technologie en Digitalisering: 13 oktober 2022

Inspiratiesessie Onderhandelen: 10 november 2022

Inspiratiesessie Inkoop binnen de organisatie: 24 november 2022

Inspiratiesessie Maatschappelijk verantwoord inkopen: 8 december 2022

Inspiratiesessie Waardegericht inkopen en innovatie: 12 januari 2023

Inspiratiesessie Risicomanagement: 26 januari 2023

Inspiratiesessie Organisatie en management van inkoop: 9 februari 2023

Inspiratiesessie Integriteit en ethiek: 9 maart 2023

Inspiratiesessie Het inkoopproces: 23 maart 2023

Inspiratiesessie Contract-, leveranciers- en categorymanagement: 6 april 2023

Inspiratiesessie Leiderschap en ondernemerschap vanuit inkoop: 20 april 2023

 

Extra modules: 

Inspiratiesessie Circulair inkopen: 9 mei 2023, 14.00-17.00u via Zoom 

Inspiratiesessie Technologie en Digitalisering: 6 juni 2023, 14.00-17.00u via Zoom 

Inspiratiesessie Onderhandelen: 20 juni 2023, 14.00u-17.00u via Zoom 

Investering

De investering om aan het programma deel te nemen is € 4.500,00 – exclusief btw. Dit is inclusief het leerboek, hand-outs en andere ondersteunende literatuur, het gebruik van de digitale leeromgeving en het certificaat. De kosten voor deelname aan het examen bedragen additioneel € 375,00 – exclusief btw.

De investering per module bedraagt: 

  • € 395,00 (excl. BTW) 
  • additioneel € 45,00 (excl. BTW) voor de praktijkopdracht indien u een certificaat van bekwaamheid wenst. 

Per module geldt een minimaal aantal deelnemers van 6 en een maximaal aantal deelnemers van 20. 

Het volledige bedrag wordt voorafgaand aan het volgen van het programma betaald. In overleg is het mogelijk om individuele betalingsafspraken te maken.

Schrijf mij nu in >

Door wie wordt het programma georganiseerd?

Het programma wordt georganiseerd door F-Fort in combinatie met de NIC Academy. NIC Academy levert Cedeo-gecertificeerde Bedrijfsopleidingen en heeft zich ten doel gesteld praktische en bruikbare opleidingen te ontwikkelen die door professionals snel kunnen worden doorlopen en waarvan de meerwaarde in de dagelijkse toepassing maximaal is.

Schrijf mij in!

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven. Na inschrijving nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op om je inschrijving compleet te maken.

    Brandende vragen of meer informatie over deze opleiding?