Change Management

De wereld om ons heen verandert. Als organisatie is het belangrijk om daarin mee te bewegen. Thuiswerken wordt meer de norm en duurzaamheid moet hoog staan op de agenda van iedere organisatie. Nu effectiviteit en efficiëntie van thuiswerken steeds meer bewezen wordt, is het belangrijk dat u hier als organisatie op inspeelt. Want hoe maakt u hierin een goede transitie en biedt u als organisatie een meerwaarde op het gebied van werknemersgeluk, gaat u de verbinding met uw medewerkers aan en welke aanpassingen worden er in beleid en voorwaarden gedaan? Iedere transitie gaat namelijk het hele team aan. Wij vertellen u graag meer over change management

Wat is Change Management volgens F-Fort?

Zelf een transitie in gang zetten voelt onmogelijk. U kunt de vinger niet op de zere plek leggen, er heerst onrust binnen de organisatie, het blijft bij plannen of het is niet duidelijk welke soort (externe) hulp nodig is. Daarnaast kost de boel omgooien vaak zeeën aan tijd. Om risico’s, geld, tijd en hoofdpijn te besparen huurt u F-Fort in. Met een team bekijken we waar de behoefte ligt, worden we een deel van de organisatie en helpen we uw afdeling een geslaagde verandering door te maken.

Change Management, oftewel verandermanagement, is geen eenrichtingsverkeer. Wij werken niet volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’, maar kijken juist naar de achterliggende behoeften. Voorbeeld: wanneer u vraagt om een projectmanagementsysteem om processen te automatiseren, achterhalen waar die vraag vandaan komt. Wat blijkt: uw bedrijf mist geen structuur, maar u heeft een goede gesprekspartner nodig die adviezen geeft en met lastige klanten om kan gaan. Een bevlogen projectmanager dus. Die eventueel ook geholpen is met een slim systeem. Op die manier pakken we niet alleen het gevolg aan, maar pakken we het probleem bij de wortels aan. 

Ik wil verandering aanbrengen in mijn organisatie

Change Management doorvoeren binnen uw organisatie

Change Management toepassen in uw organisatie? In vier stappen werken we naar een succesvolle transitie toe:

  1. Klantbehoefte in kaart brengen
  2. F-Fort Quickscan
  3. Transitie begeleiden en uitvoeren
  4. Duurzaam continueren

Er zijn drie pijlers waarop wij ons richten wanneer we aan de slag gaan met Change Management voor een organisatie. Namelijk innovatie stimuleren, de samenwerking verbeteren en verduurzamen. Hierbij focussen we ons op het inkoop- of facility proces. 

change management

Change management door innovatie te stimuleren

Innoveren staat bovenaan de agenda van uw organisatie. Denk aan de kantoortuin die op de schop gaat, werken in teams, meer thuiswerken of de overstap op agile werken.

Het innovatieproces is erop gericht om de creativiteit te stimuleren binnen de organisatie en daarmee uw bedrijf in beweging te brengen.

Ik wil innovatie stimuleren

Change management door samenwerkingen te verbeteren

Intensievere samenwerkingen binnen uw eigen teams of met leveranciers, met als resultaat gemotiveerd personeel en lagere inkoopkosten. We optimaliseren ketensamenwerkingen door te focussen op leiderschapsontwikkeling, conflicthantering en besluitvormingen.

Ik wil samenwerkingen verbeteren

Change Management door te verduurzamen

Het is niet de vraag óf maar wanneer u duurzaamheid verder gaat implementeren in uw organisatie. Wij helpen duurzame doelstellingen concreet te vertalen naar het facilitair bedrijf en uw inkoopafdeling (procurement). Wat betekenen deze ontwikkelingen bijvoorbeeld voor het wagenpark, het mobiliteitsbeleid en in welke mate stimuleert u deelconcepten? Dat zijn vragen en behoeften waar wij ons onder andere in vastbijten. Daarnaast zijn onze veranderprocessen van een duurzaam karakter omdat ze meebewegen met uw wensen en blijvend zijn.

Ik wil verduurzamen

De voordelen van Change Management door F-Fort

✔ We helpen u niet alleen met uw vragen, maar voorzien in de behoefte die de oorzaak is van uw vraag. 

✔ Innovatie wordt gestimuleerd;

✔ Samenwerkingen worden verbeterd;

✔ En duurzaamheid wordt gestimuleerd. 

✔ Contactrelaties worden verbeterd door het optimaliseren van de processen;

✔ Geen zorgen op het gebied van Change Management, omdat een collega van ons zich vastbijt aan dit project en volledig integreert in uw organisatie. 

✔ Vergroten van de toegevoegde waarde van uw afdeling door een betere aansluiting met de andere afdelingen binnen uw organisatie.

Maak alvast kennis met uw potentiële collega op het gebied van Change Management.

Maak kennis met Jessica