Transitiemanagement door F-Fort

De wereld om ons heen verandert. In onzekere tijden als deze is het belangrijk om als individu, maar ook zeker om als organisatie, weer even pas op de plaats te maken. Hoe geeft uw bedrijf betekenis aan producten of services, uw klanten en de wereld eromheen? Hoe zorgt uw organisatie ervoor dat de medewerkers iedere dag met een glimlach op kantoor verschijnen? Wat geeft uw organisatie bestaansrecht en hoe kijken jullie naar de toekomst?

Thuiswerken wordt meer de norm en duurzaamheid staat hoog op de agenda van veel organisaties. De effectiviteit en efficiëntie van thuiswerken wordt steeds verder bewezen. We gaan waarschijnlijk niet terug naar het “oude normaal”, maar naar een nieuwe en verbeterde versie van het oude normaal. Hoe biedt uw organisatie dan meerwaarde op het gebied van werknemersgeluk en welke aanpassingen worden er in beleid en voorwaarden gedaan? Met transitiemanagement van F-Fort worden deze en andere vraagstukken behandeld. 

Mijn organisatie is toe aan een transitie

Is mijn organisatie toe aan een transitie?

Zelf een transitie in gang zetten voelt onmogelijk. Er heerst onrust binnen de organisatie, klanten druipen af of (leveranciers)relaties liggen onder vuur. U kunt de vinger niet op de zere plek leggen en weet niet waar u de oplossing moet zoeken. 

F-Fort kan hierbij helpen. We analyseren de klantvraag en gaan vervolgens op een dieper niveau kijken waar de wortel van het probleem ligt. De transitiemanager wordt een onderdeel van de organisatie en brengt samen met uw medewerkers verandering aan op het gebied van samenwerking, duurzaamheid of innovatie. We lichten graag toe hoe wij een transitie kunnen aanbrengen binnen deze pijlers.

 

Transitiemanagement door innovatie te stimuleren

Innoveren staat hoog op de agenda van uw organisatie en uw organisatie is klaar voor deze transitie. De kantoortuin die niet meer effectief blijkt te zijn, meer thuiswerken of de overstap op agile werken. Ons innovatieproces is erop gericht om creativiteit te stimuleren binnen de organisatie en daarmee uw bedrijf in beweging te brengen.

Ik wil innovatie stimuleren

Samenwerkingen verbeteren door de juiste transitie

De samenwerkingen binnen uw bedrijf kunnen beter. Intensievere samenwerkingen met als resultaat gemotiveerd personeel en lagere inkoopkosten. We optimaliseren ketensamenwerkingen door te focussen op leiderschapsontwikkeling, conflicthantering en besluitvormingen.

Ik wil samenwerkingen verbeteren

Met een transitie duurzaamheid stimuleren

U wilt duurzaamheid binnen uw organisatie stimuleren. Wij helpen duurzame doelstellingen concreet te vertalen naar het facilitair bedrijf en uw inkoopafdeling. Wat betekenen deze ontwikkelingen bijvoorbeeld voor het wagenpark, het mobiliteitsbeleid en in welke mate stimuleert u deelconcepten? Dat zijn vragen en behoeften waar wij ons onder andere in vastbijten. Daarnaast zijn onze veranderprocessen van een duurzaam karakter omdat ze meebewegen met uw wensen en blijvend zijn.

Ik wil verduurzamen

Transitiemanagement met F-Fort

Transitiemanagement, oftewel verandermanagement, is geen eenrichtingsverkeer. Wij werken niet volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’, maar kijken juist naar de achterliggende behoeften. 

Voorbeeld: wanneer u vraagt om een projectmanagementsysteem om processen te automatiseren, achterhalen wij waar die vraag vandaan komt. Wat blijkt: uw bedrijf mist geen structuur, maar u heeft een goede gesprekspartner nodig die adviezen geeft en met lastige klanten om kan gaan. Een bevlogen projectmanager dus. Die eventueel ook geholpen is met een slim systeem. Op die manier pakken we niet alleen het gevolg aan, maar pakken we het probleem bij de wortels aan. 

Change management toepassen in uw organisatie? In vier stappen werken we naar een succesvolle transitie toe:

  1. Klantbehoefte in kaart brengen
  2. F-Fort Quickscan
  3. Transitie begeleiden en uitvoeren
  4. Duurzaam continueren

Er zijn drie pijlers waarop wij ons richten wanneer we aan de slag gaan met change management voor een organisatie. Namelijk innovatie stimuleren, de samenwerking verbeteren en verduurzamen. Hierbij focussen we ons op het inkoop- of facilitaire proces. 

De voordelen van transitiemanagement door F-Fort

✔ We helpen u niet alleen met uw vragen, maar voorzien in de behoefte die de oorzaak is van uw vraag;

✔ Innovatie wordt gestimuleerd;

✔ Samenwerkingen worden verbeterd;

✔ Duurzaamheid wordt bevorderd; 

✔ Contactrelaties worden verbeterd door het optimaliseren van de processen;

✔ Geen zorgen op het gebied van change management, omdat een collega van ons zich vastbijt aan dit project en volledig integreert in uw organisatie;

✔ Vergroten van de toegevoegde waarde van uw afdeling door een betere aansluiting met de andere afdelingen binnen uw organisatie.

Maak alvast kennis met Willy Zelen, uw potentiële collega op het gebied van transitiemanagement. 

Maak kennis met Willy