F-Fort F-Fort F-Fort F-Fort
  • Onze aanpak
  • Verandermanagement
    • Binnen Inkoop
    • Binnen Facility Management
    • Inkoop in strategisch perspectief
      • Opleiding
      • Boek
  • Over ons
    • Blog
    • Vacatures
  • Contact
F-Fort F-Fort
  • Onze aanpak
  • Verandermanagement
    • Binnen Inkoop
    • Binnen Facility Management
    • Inkoop in strategisch perspectief
      • Opleiding
      • Boek
  • Over ons
    • Blog
    • Vacatures
  • Contact
nov 25

Oud-deelnemers van het Programma LOF

Op 23 juni 2021 hebben we gezamenlijk het programma LOF afgesloten. Maar hiermee zijn de ontwikkelingen niet gestopt.

Graag informeren we jullie over de ontwikkelingen waar wij vanuit F-Fort betrokken zijn.

Intentieverklaring samenwerking Nedergroep/Boerenhart/Dutch Cuisine/ F-Fort

Boerenhart is de verbinding tussen boeren en voedselmakers en horeca, zorginstellingen en bedrijven. De boer een eerlijke prijs, jij (h)eerlijke verse producten. Je bestelt het beste van het land gewoon online, en krijgt geleverd waar en wanneer het jou uitkomt.

Een bewezen, werkend voorbeeld van een korte voedselketen wat wij in 2022 samen verder vorm willen geven in de provincie Limburg.

Kennisuitwisseling/samenwerking Local2Local Taskforce Korte Keten (Landelijk)/ F-Fort

We willen het wiel niet opnieuw uitvinden. Gebruik maken van dat wat er al is impliceert dat we sneller kunnen schakelen en dat trajecten veel minder kosten met zich meebrengen. Te veel geld is al in allerlei ontwikkelingen gestoken en helaas hebben we veel doelstellingen niet bereikt. Dat kan anders/beter. Zo proberen we zogenaamde spiegelsessies te organiseren waarbij we kennisuitwisseling bewerkstellingen tussen de provincie Flevoland en Limburg, de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Zuyd en het Amsterdam UMC en het Maastricht UMC+. Voorbereidingen hiertoe lopen. We proberen op deze wijze de deelnemers aan het programma LOF te blijven betrekken.

Ontwikkelingen Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg

We zijn betrokken (vanuit follow up LOF/Plateau Hub) bij de opzet en verdere ontwikkeling van het Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg dat in opdracht van de Rabobank samen met de regionale stakeholders nader vormgegeven wordt. De programma regie wordt uitgevoerd door Bebright in opdracht van de Rabobank. Wij delen in dit platform onze kennis en hebben aangegeven dat de hierboven genoemde partners tot samenwerking bereid zijn.

Beter Bij Ons, Streekproducten-Limburg.nl  “Van boerenbedrijf tot de eettafel”

Bovenstaande ontwikkelingen waren de basis om Beter Bij Ons https://beterbijons.nl vorm te geven. Op 21 maart 2021 hebben we Beter Bij Ons officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Streekproducten-Limburg vormt binnen Beter Bij Ons hier een belangrijke pijler.

We willen, samenwerken met de streekproducenten en zo veel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel op de werkvloer, in de zorg, het bedrijfsleven, onderwijs, de sport en de horeca krijgen. Daarbij krijgt iedere speler in de keten een eerlijke prijs. Dit doen we door middel van een fasegewijze aanpak.

Fase 1

We hebben de website Streekproducten-Limburg beschikbaar gesteld voor en ten behoeve van de streekproducenten in de provincie Limburg. Zij kunnen zichzelf vrijblijvend aanmelden https://streekproducten-limburg.nl/inschrijven waarmee ze hun product(en) en bedrijf aan consumenten en bedrijven laten zien. Voorbeelden van andere bedrijven hoe zij zich presenteren kun je op de website zien. Veel streekproducenten zijn al voorgegaan en we hopen dat velen nog zullen volgen. Aanmelding is eenvoudig, laagdrempelig en nadat je je aanmelding voltooid hebt duurt het tussen de 24 en 48 uur voordat je bedrijf live op de website staat.

Deze unieke kans is voor iedere streekproducenten in Limburg gratis en blijft ook gratis. Geen kleine lettertjes, open en transparant.

Fase 2

We bieden Streekproducenten de mogelijkheid om via ons platform (webshop) hun producten aan de consumenten (B2B) aan te bieden. Geen hoge ontwikkelkosten voor een website, maar een webshop, voorzien van alle functionaliteiten. Dit voor slechts € 35,00 per maand en de mogelijkheid om met een opzegtermijn van 1 maand weer te stoppen. Hiermee realiseren we een korte keten, immers de streekproducent bepaald zelf zijn prijs die de consument moet betalen. Geen marges die berekend worden, de prijs die je vraag vloeit rechtstreeks naar de streekproducent. Alle kosten zitten in het maandelijkse tarief van € 35,00 (excl. BTW).

Fase 3

We zorgen dat alle producten van alle webshops in een digitale etalage beschikbaar/bereikbaar worden voor het bedrijfsleven (publiek en privaat). Op deze wijze kunnen bedrijven op een plek hun gehele bestelling plaatsen. Gemak dient de mens. Bovendien weten we dan dat we daadwerkelijk lokale producten van lokale leveranciers kunnen aanbieden.

Uiteraard zijn er ook al veel streekproducenten die een eigen webshop hebben. Hen bieden we de mogelijkheid om hun webshop eveneens te koppelen aan onze digitale etalage. Voor deze koppeling vragen wij een maandelijks bedrag van € 17,50 (excl. BTW). Ook hier geldt dat wij geen marge voor verkopen vragen, geen verborgen kosten. Wij zorgen voor de onderliggende techniek en leggen de digitale verbinding tussen aanbod en vraag. Hoeveel korter wil je de keten nog hebben?

Momenteel werken we aan Fase 1 en parallel aan Fase 2. Het mag duidelijk zijn dat we het liefste alle streekproducenten op Streekproducten-Limburg zien, immers dat vormt tevens de basis voor een community van streekproducten, waarbij we communicatie, informatie-uitwisseling en transparantie een gezicht kunnen en willen geven. Dat kan alleen samen!

Onderdeel van deze aanpak is een pilot, waarbij we de fasen 1 t/m 3 middels een pilot in Noord-Limburg gaan toetsen op de werking. Dit doen wij samen met Nedergroep/Boerenhart/Dutch Cuisine

Kom online én fysiek streekproducten winkelen tijdens Magisch Maastricht Vrijthof 2021

Door de bekendheid vanuit de streekproductengids hebben we een hele unieke kans gekregen; Beter Bij Ons B.V. is verantwoordelijk voor de organisatie van een streekproductenplein op de kerstmarkt in Maastricht. Samen met de organisatie hebben inmiddels meer dan 18 producenten de handen ineengeslagen tijdens Magisch Maastricht Vrijthof 2021. U kunt ons zowel fysiek als online bezoeken en er is speciaal in december een regionale foodhub inclusief distributie ingericht. En niemand minder dan de meesterkok van Dutch Cuisine Albert Kooy heeft unieke recepten gemaakt met deze lokale ingrediënten. Kom snel een kijkje nemen op www.streekproductenplein-maastricht.nl

  • Het is de eerste keer dat een streekproductenplein onderdeel is van Magisch Maastricht Vrijthof 2021. Wij gaan hier samen echt een feestje van maken! Het grote aftellen is inmiddels begonnen. Vanaf 1 december 10:00 zijn we live, zowel online als fysiek met meer dan 180 verschillende producten. Dagelijks treft u verschillende producenten en producten aan op het Vrijthof en het volledige assortiment kunt u ook online bestellen. Tegelijk steunt u met iedere aankoop een goed doel. Mocht u nog mee willen doen? Als deelnemer of in de organisatie? Alle handen zijn nog steeds welkom. Meld je dan bij onze projectleider Michelle Joosten door te mailen naar kerstmarkt@beterbijons.nlof te bellen naar 06-57528820. We verwelkomen u graag op ons streekproductenplein. Volg ook de laatste nieuwtjes op: fb/streekproductenlimburg.nl

Doelgroep analyse streekproducenten

Ter ondersteuning van fase 1 en 2 zijn we momenteel met studenten van de Hogeschool Utrecht bezig met de uitvoering van een drietal trajecten, welke in januari 2022 zullen worden afgerond. We hebben het dan over:

  • Aanbodzijde: Doelgroepenanalyse van huidige deelnemers aan Streekproducten-Limburg. Doelgroepenanalyse van streekproducten die nog niet deelnemen aan Streekproducten-Limburg
  • Vraagzijde: Doelgroepenanalyse van bedrijven in de publieke en private sector

Met deze analyses hopen we meer zicht te krijgen op de behoeften in de sector, wat zijn de wensen/eisen, wat wel/ wat niet, kortom op welke wijze kunnen vraag en aanbod voldoen aan de verwachtingen van eenieder. De aldus verworven inzichten zullen worden meegenomen in onze aanpak.

Samenwerking ROC-Gilde Opleidingen

Om onze lokale producten (nog) meer gezicht te geven werken we samen met het ROC Gilde in Venlo. Zij hebben zich bereid verklaard om periodiek een bijdrage te leveren aan Streekproducten-Limburg.nl  https://streekproducten-limburg.nl/recepten. Zij gaan periodiek mooie recepten presenteren van seizoensgebonden streekproducten die door onze studenten worden samengesteld. Uiteraard bieden we de studenten ook de mogelijkheid om zichzelf te presenteren, immers zij kunnen in de toekomst zorgdragen voor gezonde voeding voor eenieder.  

Samenwerking Yuverta (samenwerking Wellantcollege, Citaverde en Helicon, 36 middelbare scholen)

Ook met Yuverta zijn we in overleg om de verbinding te leggen met hun opleidingen op het gebied van Voeding, Voorlichting en Health. Gesprekken lopen en bieden kansen voor een duurzame, innovatieve samenwerking.

Streekproducten in een bijzonder daglicht geplaatst

Voor eind 2021 rondom we een project af wat zich bezighoudt met Limburgse Stroop. Limburgse Stroop heeft de status van Immaterieel Erfgoed in Nederland. Dit zetten wij samen met het Slow Food Presidium Limburgse Stroop en Stichting Slow Food Euregio Maas-Rijn in opdracht van de gemeente Eijsden-Margraten op de kaart. Dit doen wij door de opzet van een digitaal kenniscentrum en een 2-tal fiets-/wandelroutes die middels een app toegang geven tot een speelse, dynamische beleving van het verhaal van het “Ambacht van de Stroop”.

Deze aanpak biedt ook voor veel andere streekproducten een prima voedingsbodem voor het onder de aandacht brengen van streekproducten/producenten op een eigentijdse wijze.

Neem contact op

Worstelt uw gemeente ook met een taai (huisvestings)dossier? Of een andere complexe verandervraag? F-Fort helpt graag. Op onze unieke onafhankelijke en doortastende manier, waarbij enthousiasme, innovatie en verbinding centraal staan. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Related Posts

  • F-Fort continue in ontwikkeling9 september 2022
  • Maatschappelijk Verantwoord Inkopen: Samen met gemeente Veldhoven doen wij dit zó!19 mei 2022
  • F-Fort & Eurest Food slepen samen bijzonder innovatieve aanbesteding binnen31 maart 2022
  • Duurzame impact maken in de afvalwereld27 januari 2022

Comments are closed.

Blog F-Fort

Archief berichten

  • september 2022
  • mei 2022
  • maart 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • september 2021
  • juli 2021
  • maart 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • oktober 2020
  • augustus 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • Verandermanagement
  • Inkoopproces
  • Facility management
  • Over ons
  • Onze aanpak

Tereyken 24
5425 PJ De Mortel

+31 6 29 41 50 69
info@f-fort.nl

Sitemap
Algemene voorwaarden

Copyright 2020 F-Fort | Privacybeleid
Op deze website worden cookies en vergelijkbare technieken gebruikt om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.
Accepteer Weiger
lees meer
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN