F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

Ondernemend Facilitair Management

Ondernemerschap binnen Facilitair Management is hot! Tijdens het jaarcongres van Fier FM gaven meer dan 100 mensen bijna unaniem aan het belangrijk te vinden dat er meer ondernemerschap vertoond wordt onder facilitair managers. Dat bevestigt de resultaten uit het eerder dit jaar gepubliceerde profielonderzoek van FMN en het feit dat ‘Ondernemend FM’ op het FMM Innovatie-event in de top-10 van beste ideeën terecht kwam.

Het genoegen viel mij ten deel dat ik als startende ondernemer een presentatie over ondernemerschap mocht geven voor een gezelschap dat grotendeels uit de overheid bestond, aangevuld met een aantal facilitair managers uit de private sector, opleidingen, adviseurs en ZZP-ers. Tijdens de presentatie ben ik ingezoomd op de vraag hoe je ondernemend gedrag kan stimuleren binnen de structuur van een grote organisatie.

Door de zaal te betrekken aan de hand van stellingen, ontstond er een interessant beeld, dat zich scherper aftekende als ik van tevoren ingeschat had.

Resultaten:

  • Facilitair managers willen ondernemender worden (bijna 100%)
  • Facilitair managers ervaren belemmeringen om dit in de praktijk te brengen (ongeveer 75%)
  • Facilitair managers geven aan als het hun eigen bedrijf zou zijn morgen iets anders te doen (bijna 100%)
  • Ongeveer 50% kan vanuit zijn of haar eigen praktijk een voorbeeld vertellen van ondernemend gedrag
  • Ongeveer 50% heeft een ondernemend idee en wat dat omzetten in actie
  • 50% bevestigt dat het ‘nee’ om kunnen zetten in een ‘ja’ de essentie is van ondernemend gedrag binnen grote bedrijven (afkomstig van Rico van der Laar – Ruttchen Mercedes Benz)
  • Bijna unaniem bevestiging op de stelling dat men het lef heeft te kiezen voor de lange termijn in plaats van nu de laatste prijs (afkomstig van Harry van der Stouwe – !Pet Hoogeveen)

Met name het feit dat bijna 100% morgen iets anders zou doen als het hun eigen bedrijf was en dit zonder blikken of blozen bevestigde heeft mij afgelopen weekend nog veel doen nadenken. Hier ligt een enorm potentieel te wachten om ontsloten te worden!!! En in theorie zou minimaal 25% van de mensen (degenen die aangeven geen belemmeringen te ervaren) dat vandaag al in de praktijk aan het brengen kunnen zijn. Dat belooft wat…

Maar hoe gaan we die andere 75% nu ook met zijn allen voor elkaar krijgen? Het antwoord daarop heb ik niet paraat. Mag ik mij voorlopig opwerpen als verzamelpunt van mooie voorbeelden op gebied van ondernemerschap binnen Facilitair Management? Ik ben namelijk razend benieuwd naar de succesverhalen, maar zou ook graag meer inzicht krijgen in de belemmeringen. Ik beloof deze verhalen te op een toegankelijke manier te delen.

Aan het eind van de presentatie nog het bruggetje gemaakt naar ons eigen ondernemerschap. De vraag beantwoord waar wij het lef en de drive vandaan gehaald hebben om onze vaste goedbetaalde banen op te geven en de sprong te wagen naar zelfstandig ondernemerschap, uitgerekend in deze tijd. Indien u daar ook nieuwsgierig naar bent, vraag het ons of bekijk ons exposantenprofiel op Facilitair Contact 2012. Met dank aan uw 278 stemmen staan wij op deze beurs als startend ondernemer. We zouden het erg leuk vinden u te treffen, voor de doelgroep is de entree gratis, u kunt zich hier aanmelden.

De presentatie van het jaarcongres is online beschikbaar (klik prezi of zoek in prezi op ‘ondernemerschap’) en hier vind u ook het begeleidende artikel.

Jordie2

Deze blog is geschreven door Jordie van Berkel-Schoonen – ondernemer bij Forte Solutions. Meer weten? Reacties? Ze zijn van harte welkom op onze website, facebookpagina, of je kan haar rechtstreeks bereiken op 06-20562837, twitter @Jordievanberkel of mail jordie@forteso.nl