F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

ParkeerService

 

 

 

 

 

 

Case | Concurrentiegerichte dialoog
Periode | jan ’15 – dec ’15

Elisio Baptista – Senior Adviseur |
“ParkeerService is een coöperatie van en voor gemeenten, die hun parkeertaken (straat en garages) daar ter beheer hebben ondergebracht. Als organisatie is ParkeerService in een groeispurt beland en staan we voor grote uitdagingen. Daarnaast is er in de parkeerbranche sprake van een gesloten leveranciersmarkt waar gemeenten in toenemende mate last van hebben.

In deze omgeving is ParkeerService gestart met een voor de Nederlandse parkeerwereld, unieke aanbestedingsvorm, namelijk de Concurrentie Gerichte Dialoog. Nu hebben wij zelf een deskundige inkoper en specifieke parkeerexpertise binnen de organisatie, maar kennis van deze aanbestedingsvorm is zeer beperkt. Dat is de reden dat we externe expertise op het gebied van inkoop proces en aanbesteding hebben aangetrokken.

F-Fort heeft ParkeerService geholpen bij de voorbereidingen, zoals initiatief- strategiedocument, planning, risicoanalyse en stakeholders inventarisatie . Gezien de open en positieve communicatie was het eenvoudig om een team te vormen. Vanaf de introductie voor leveranciers tot en met de communicatie en diverse sessies werkten we 1 op 1 samen met F-Fort. Gezien het gesloten karakter van de parkeerbranche was de inbreng van F-Fort verfrissend en zorgde voor open deuren bij de leveranciers. Zij waren ook als geen ander in staat om ons opdrachtgever een spiegel voor te houden, waardoor we ook buiten ons eigen blikveld konden komen.

Zowel intern als extern is duidelijk dat de inbreng van F-Fort de slagingskans aanzienlijk heeft vergroot. Zelfs grote partijen zoals de gemeente Amsterdam en het ministerie van Binnenlandse Zaken bleken geïnteresseerd in onze nieuwe aanpak. De inzet van F-Fort binnen de eigen organisatie leidt algauw tot synergie en daarmee tot resultaten en positieve uitstraling naar externe partijen.

Per saldo is ParkeerService zeer positief over de kwaliteiten van F-Fort en zal haar zeer graag weer aan boord hebben bij andere bedrijfsontwikkelingen en kan F-Fort dan ook aanraden.”