F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

Maas International

 

 

 

Case | Professionalisering van de internationale inkoopfunctie, door inzet interim-CPO, inkopers, contractmanager en inkoopanalist, tijdens periode van strategische heroriëntatie en significante organisatie-ontwikkelingen.
Periode | maart ’14-jan’16

Boris Kwantis – Deputy CEO Maas International |
F-Fort is in de loop van 2014 bij Maas International aan een project begonnen om de inkoopfunctie bij ons bedrijf te professionaliseren. Maas International bevond zich op dat moment in een positie van strategisch heroriëntatie, waardoor er veel veranderingen plaatsvonden.

Gedurende deze, zeker voor externe consultants, moeilijke tijd heeft F-Fort, door haar focus op kwaliteit en flexibiliteit aangaande inzet van verschillende consultants en variabele inzet van resources, Maas International belangrijke stappen laten zetten naar een professionelere organisatie.

Maas International beschikte reeds over professionele inkopers, maar voordat F-Fort het bedrijf kwam ondersteunen werkte de afdeling als een afzonderlijke unit en ontbrak het veelal aan gedocumenteerde procedures. Van een volledige integratie in de ERP en financiële systemen was geen sprake, en belangrijke data was moeilijk toegankelijk.

In de periode dat F-Fort bij Maas heeft gewerkt zijn enorme stappen gezet om de inkopers en de rest van de organisatie de ‘tools’ te geven om inkoopprocessen beter te managen, de financiële opvolging te vergemakkelijken, en te bouwen aan een efficiëntere organisatie, waarin beslissingen gemaakt kunnen worden op basis van betrouwbare management informatie.

Wij kijken terug op een prettige samenwerking met F-Fort en zijn bovenal van mening dat de betrokkenheid van F-Fort voor de organisatie een veelvoud heeft opgeleverd aan besparingen ten opzichte van de kosten van het project.

Wij kunnen F-Fort dan ook zeker aanraden aan andere bedrijven en/of instellingen die serieus werk willen maken van een professionelere inkooporganisatie. Het accent ligt hierbij op ‘serieus’, want in onze ervaring zijn de mensen bij F-Fort, recht door zee, doelgericht en eerlijk. Ze vertellen de klant niet wat hij/zij wil horen, maar vechten echt voor een betere inkoopfunctie. Dit kan af en toe botsen, maar levert wel daadwerkelijk resultaat.