Een inkoopadviesbureau voor jouw organisatiedoelstellingen

De inkoopfunctie betreft de gehele organisatie. Het heeft namelijk betrekking op alle activiteiten die op basis van een aankoop worden uitgevoerd. Het omvat alle relaties en verplichtingen die een organisatie aangaat met leveranciers en dienstverleners, waardoor de inkoopfunctie een grote bijdrage levert aan het organisatieresultaat. Een goed inkoopadviesbureau kan helpen om deze processen in de gehele organisatie te stroomlijnen en betere resultaten te behalen. 

Wat is een inkoopadviesbureau?

Veranderingen in processen die binnen inkoop worden doorgevoerd, hebben hun weerslag op de hele organisatie. Een inkoopadviesbureau kan je organisatie adviseren over je inkoopstrategie, maar ook de succesvolle uitvoer van die strategie op zich nemen. Bij F-Fort hebben we jarenlange ervaring op het gebied van verandermanagement binnen inkoop en facility. Naast verandertrajecten waarbij een specialist samen met een team binnen jouw organisatie veranderingen gaat doorvoeren, is het ook mogelijk om een inkooptraining bij ons te volgen.

Ik wil aan de slag met een extern inkoopadviesbureau

Inkoopadviesbureau voor de publieke sector

In basis is de inkoopfunctie voor de publieke sector en privésector hetzelfde. Toch zijn er een aantal verschillen:

  • Organisaties in de publieke sector worden beïnvloed door de politieke menings- en besluitvorming. Daardoor ontstaan er voor inkopers nieuwe doelstellingen, krijgen de huidige doelstellingen een lagere of juist hogere prioriteit en soms wordt er directe actie verwacht van de inkopers als gevolg hiervan. 
  • Doordat er verschillende doelstellingen zijn, kunnen die met elkaar conflicteren. Denk aan enerzijds de werkgelegenheid behouden, maar anderzijds innoveren en automatiseren waardoor een deel van het personeel overbodig wordt.

Change management door innovatie te stimuleren

Bovenstaande punten zorgen ervoor dat een inkoper voor publieke organisaties extra flexibiliteit, deskundigheid en ervaring nodig hebben. Bij F-Fort hebben we ruim ervaring in transitiemanagement voor inkoop binnen de publieke -en privésector. Daardoor kunnen wij als inkoopadviesbureau jouw organisatie of overheidsinstelling advies geven over de haalbaarheid van jullie doelstellingen en de praktische invulling ervan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak kennis met onze inkoopadviseurs. 

Maak kennis met ons