F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

F-Fort: Broedplaats voor Duurzaam Ondernemen

F-Fort levert transitiemanagement vanuit inkoop en facilitair management. Dit leidt tot realisatie van duurzame resultaatverbeteringen tussen en binnen organisaties. Onze strategische speerpunten zijn: Duurzaamheid, Innovatie en Samenwerking.

Begin 2019 maakt F-Fort zélf de transitie naar een nieuw energie neutraal en vooruitstrevend kantoorgebouw; voorbeeldgedrag is immers onlosmakelijk verbonden met verandering.

In een prachtig en rustgevend buitengebied in regio Eindhoven wordt op een ruim perceel sinds april 2018 gewerkt aan de realisatie van een energie neutraal (kantoor)gebouw.


De constructie is van hout, wat voorzien is van zowel het FSC- als PEFC keurmerk. Uniek is het gebruik van het nog weinig gebruikte vlas als isolatie. Isovlas is te beschouwen als een van de meest circulaire isolatiematerialen, is biobased, draagt bij aan gezondheid, is energie-efficiënt, temperatuur- en vochtregulerend alsmede geluidswerend. Isovlas is technisch, ecologisch en economisch aantoonbaar als de meest innovatieve en beste bouwisolatie. De benodigde energie wordt opgewerkt door zonnepanelen en het kantoor heeft geen gasaansluiting meer. Ook drievoudige beglazing, een hybride warmtepomp en een warmte terugwinunit dragen bij aan energielabel A++. Uiteraard wordt er voorzien in met zonne-energie voorziene laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen. De tuin wordt ten slotte aangelegd met inheemse planten, heesters en bomen, die de natuurlijke biodiversiteit van het landschap verder ondersteunen. Naast het accent op duurzaamheid zijn er geen concessies gedaan aan comfort en uitstraling.

Begin 2019 zullen we ons nieuwe kantoor openen. De exclusieve en duurzame locatie wordt beschikbaar gesteld om duurzaam te vergaderen, ronde tafels te organiseren en voor workshops en trainingen. Meer informatie hierover volgt. Indien u nu al belangstelling heeft kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar info@f-fort.nl. Wij nemen dan contact met u op om uw wensen te bespreken.