F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

Best Value People

 

Best Value People

 

Het is algemeen bekend: de grootste uitdaging voor werkgevers in de komende jaren is het vinden, boeien en binden van gekwalificeerd personeel. Dit betekent dat werkgevers om bestaansrecht te hebben, meer dan ooit een aantrekkelijk werkgever moeten zijn. En zich daarmee moeten onderscheiden van de markt. Waar het vroeger de werkgever was die bepaalde en de sollicitant blij mocht zijn met de baan, werkt dat in de toekomst steeds vaker anders. Dat vraagt dus wezenlijk ander gedrag van werkgevers en wij hebben hierop een Rijnlands antwoord gevonden.

We hebben een vernieuwende methodiek uitgewerkt in ons Lab om mensen te werven voor uw eigen organisatie: Best Value People. Best Value People is gebaseerd op de filosofie van Dean Kawasaghi, maar dan omgedacht naar een sollicitatieprocedure. Waarom zouden wij als werkgevers in een strak functieprofiel opleggen wat iemand moet doen? Waarop hij of zij dan mag aanvinken of aan de functie-eisen voldaan wordt. En vervolgens wordt de selectie gemaakt op basis van een standaard cv en kort motivatiebriefje. Waarna uiteindelijk blijkt dat de functie toch niet precies overeen komt met wat er op papier stond. Minimaal een valse start is het gevolg. Is dat echt de enige manier waarop het kan?

Dat kan anders dachten wij en dat hebben we uitgewerkt!

Best Value People voert u niet zomaar in. Het is een volstrekt andere wijze van solliciteren die een ingrijpende wijziging met zich meeneemt voor minimaal uw HR-afdelingen en uw managers, maar zeer zeker ook voor de kandidaten die belangstelling hebben om voor uw organisatie te werken. Het is dan ook belangrijk om allereerst heel duidelijk te zijn wat u voor een organisatie bent en welke doelstellingen daarbij horen. En vervolgens vraagt u een kandidaat niet om een cv, maar om een prestatieonderbouwing, risicodossier en kansendossier.

Het product staat in ons Lab en we zijn met onze eigen organisatie begonnen. F-Fort hanteert sinds augustus 2016 uitsluitend deze wijze van solliciteren om mensen te vinden die bij ons passen. De reacties die we hierop ontvangen zijn minder dan in een regulier proces (ook dat is efficient), maar zijn nagenoeg zonder uitzondering heel positief. We hebben nog onvoldoende resultaat om ons al een expert te benoemen en zouden graag met minimaal 1 andere organisatie deze Rijnlandse methode om goede mensen te vinden in de praktijk willen uitproberen. Bent u dat?


F-Fort – Vacature senior

 


FD.nl – Tekort aan gekwalificeerd personeel op hoogste niveau sinds 2009